Neplytvajme, nakupujme s rozumom


Projekt kvalita z našich regiónu vzdeláva občanov  už sedem rokov. Za ostatné roky sa projekt reprezentoval sloganmi kvalitou nakupujme slovenské z hrdosťou nakupujme slovenské. Až sme sa dostali tento rok ku sloganu a poslaniu neplytvajme , nakupujme z rozumom .

peníze

Ľudia často krát nakupujú naše domce výrobky a potraviny ktoré sú zárukou kvality. Ale za kvalitu musíme aj platiť. To nám často krt vyťahuje z peňaženky viac peňazí ako pred tým. Či sa to dá nie ako zmeniť je ťažká otázka nie len pre nás občasnou ale pre ľudí ktorý sa zaoberajú cenou a kvalitou tovaru alebo produkt ktorý si môžeme zakúpiť v obchodoch.

kalkulace

Ak teda nakupujeme výrobky zo zahraničia kúpime ich za lacnejší peniaz ale musíte dbať aj na to že musia spĺňať podmienky pre priamy konzum. Prvom a hlavnom rade si pozrite dátum spotreby. Ak je po dátume spotreby nekupujte ho a radšej; si nájdite podobný alebo iný produkt. Všímajte si detaily na výrobku. To znamená že ak nájdete niečo čo by na výrobku nemalo byť ani ho nekupujte a kontaktujte pracovníka obchodu že tam majú produkt s plesňou napríklad.
Dáliou takou vecou ktorou sa ľudia často zaoberajú je že minú viac za jedlo a kúpia toho menej ako si naplňovali.

nákup

Často krát sa stretnete stým že si chcete kúpiť váš obľúbený produkt no zistíte že je drahý a už si ho nemôžete dovoliť. Aj vtom to prípade platí hľadajte podobný produkt alebo iný alebo vyskúšajte ho nájsť v inej predajni. Pokiaľ ste ho nenašli aj tak , musíte si počkať keď daný tovar zlacnie a môžete si ho znova kúpiť , ale oplatí sa čakať ? To je už otázka ktorú si sami položíte že  či si daný produkt kúpite teraz keď Vám chuti alebo potom keď nebudete mať o neho záujem. Šetriť sa dá aj iným spôsobom a to takým že ak nakupujete každý chvíľu mali by ste Vaše nakupovanie obmedziť a nakúpiť raz a poriadne a ísť na ďalšie nákupy podlá potreby , prípadne na dokúpenie toho čo Vám chýba.