Sklenená voľba

Máte malú miestnosť v dome, v ktorej nie je žiadne okno? Je to taká tmavá komôrka? Neviete tam dostať poriadne ani štipku svetla a stále ju musíte osvetľovať umelým svetlom? Dochádzajú vám nápady ako by ste pomohli tejto miestnosti získať trochu svetla? Nepomohol ani malý svetlík, ktorý ste zabudovali do steny? A čo keby sme stenu dali preč? Akože úplne? Áno, akože úplne. Namiesto normálne steny dosadíte sklenenú stenu.

broken-window-960188_1280

Stena celá zo skla. Je to bezpečné? O nič menej bezpečnejšie ako obyčajné okná. Ak nemáte v príbytku často návštevy, ktoré sa opijú pod obraz boží alebo nejakých šialených príbuzných, čo sú námesační a počas toho sa búchajú do stien, tak sa nemusíte ničoho báť. Sklo je stabilné a nehrozí, že by ste ho len tak ľahko rozbili. Aj podgurážený, ktorý narazí do takejto steny ju vôbec nemusí poškodiť, pretože bude dobre zakotvený a iba sa trochu zachveje. Veď dnes si ľudia dávajú aj do sprchy sklenenú zástenu a málokto ju rozbije, hoci drží iba na dvoch stenách. Táto stena bude ukotvená po všetkých svojich obvodoch, takže to bude úplne bezpečné.

glass-3983411_1920

Ak zvolíte aj pieskovú úpravu skla stále získate oveľa viac svetla do tejto tmavej miestnosti ako v nej bolo predtým. Tým, že tam bude viac svetla, vám určite klesnú aj náklady na spotrebu elektrickej energie, pretože tam nebude nutné toľko svietiť. Navyše nemusíte vymeniť len jednu stenu, ale pokojne aj viac a získate ešte viac svetla. Samy si môžete zvoliť, kedy tam už bude dostatok svetla, aby sa tam dalo plnohodnotne fungovať. Hold, v minulosti nemysleli dispozične na to, že takáto tmavá miestnosť bude skôr na oštaru ako na úžitok a my to teraz musíme nejako vyriešiť. Ale dnes sa to všetko, tak nezúfajte a pozerajte sa na to optimisticky. Sklo je nadčasový materiál a vynahradí sa vám v podobe pekného dizajnového kúsku.